Su Yalıtım Yöntemleri

A tipi su yalıtım koruması bir bariyer olarak tanımlanır ve harici olarak uygulanır, dahili olarak yapıştırılır veya iki yapısal eleman arasına sıkıştırılır. Tip A bariyerler genellikle önceden, yani beton yerleştirilmeden önce uygulanır. A tipi bariyerler, bağlı membranlar , elastomerik reçine (akrilik) veya çimento esaslı su yalıtım malzemeleri de olabilir. Tip A su yalıtımı için yaygın olarak kullanılan bir malzeme, bir bentonit kil tabakasını kapsayan su yalıtım astarıdır. Bu kendi kendini iyileştiren zar, yeraltı suyunun membran ile yapı arasındaki izini durduracaktır. Ayrıca beton yerleştirilmeden önce uygulandığında taze betona yapışacaktır. Bu, zar ile beton arasında kil toprağın, bir sorun olduğu durumlarda gerekli olan kalıcı bir mekanik bağ olduğu anlamına gelir.

B tipi su yalıtım koruması, yapının tasarımı veya yapının kendisinin yapımında kullanılan su yalıtım malzemeleri ile sağlanır. B Tipi koruma, hidrofobik bir gözenek tıkayıcı, beton katkısı olan Hidro Beton ile yapı yapılarak elde edilir. Bu, suya dayanıklı bir beton sağlayacaktır. Herhangi bir eklemin veya ek yerin her zaman en zayıf noktalar olacağını ve bu nedenle su girişine izin vermeye en duyarlı noktalar olduğunu hatırlamak önemlidir.

C tipi su yalıtım koruması bazen bir su yönetim sistemi olarak adlandırılır ve her zaman negatif yönden, yani yapının iç kısmına uygulanan bir koruma şeklidir. Tipik olarak C tipi koruma, duvar ile membran arasında bir boşluk oluşturan, herhangi bir su girişinin bir karter pompasına giden yolu bulmasını ve bir gidere aktarılmasını sağlayan, drenaj membranı kullanılarak elde edilir. Bu sistem, suyun bodrumdan genellikle drenajlara taşınması için özel olarak kullanılan hidrokanal ve karter pompalarını içerir.